Keitä me olemme?

Sukutaidon tutkijat ovat kokeneita sukututkijoita ja historioitsijoita.

Johan Brandt

fil. maist.
Johan B. M. Brandt till Grevnäs on vanhaa saksalaista aatelissukua, jonka viimeisiä elossa olevia jäseniä hän on. Hänen sukuhistoriansa oli tuhoutunut, ja siksi hän joutui yli kymmenen vuotta sitten aloittamaan koko sukuhistorian laatimisen lähes tyhjästä. Sukututkimusharrastus laajeni nopeasti vieden yhä enemmän aikaa, ja Johan aloittikin pian aktiivisen uran sukututkimuspiireissä. Sittemmin hän on tullut tunnetuksi Sukuforumilla, Yahoon Sukututkija-nettilistalla, Genealogiska anbytarforumilla sekä G-listalla erittäin laajasta asiantuntemuksestaan ja auliista avustaan muille sukututkijoille.

Johan Brandt on opiskellut yleistä historiaa Helsingin yliopistossa, josta hän valmistui filosofian maisteriksi 18.4.1992. Sen jälkeen hän jatkoi opintojaan Saksassa Würzburgin yliopistossa. Palattuaan lopullisesti Suomeen alkuvuodesta 2002 hän teki väitöstutkimustaan erilaisten sukututkimustöiden ohessa. Johan on pitänyt esitelmiä muun muassa muinaisen Egyptin hallitsijasuvuista, viimeksi kesällä 2010 Würzburgissa.

Brandtin kielitaito on laaja ja sopii erinomaisesti suomalaisten sukututkimuslähteiden käsittelyyn. Hänen äidinkielensä on ruotsi. Würzburgissa Johan käytti tutkimuksissaan välttämättömiä saksan ja ranskan kieliä sekä opiskeli antiikin kieliä. Lisäksi Johan on harrastanut venäjää ja kiinaa.

Mikko Nygrén

fil. maist., teol. kand.
Mikko T. Nygrén on syntynyt Vantaalla, etäällä omista juuristaan, kuten niin moni muukin suomalainen. Mielenkiinto muinaisaikojen ihmisten elämään kasvoi hitaasti ja varmasti. Ylioppilastutkinnon jälkeen Nygrén aloitti historian opinnot Turun yliopistossa. Hän valmistui filosofian maisteriksi 16.5.2002. Teologian kandidaatiksi hän valmistui Helsingin yliopistosta 27.4.2009.

Nygrén aloitti oman sukututkimuksensa Turussa 1990-luvun lopulla opiskeltuaan ensin historiallisia kirjoitustapoja. Tutkimus keskittyi itäsuomalaisiin sukuihin, sillä Mikon isän esivanhemmat elivät Pohjois-Karjalassa satoja vuosia. Alkuvaiheessa Mikko haastatteli omia sukulaisiaan ja jatkoi sitten tietojen keräämistä Turun maakunta-arkistossa.

Sittemmin Nygrén on hyödyntänyt myös Kansallisarkiston ja Suomen Sukututkimusseuran lähdeaineistoja omissa tutkimuksissaan. Hän on laatinut monia sukuselvityksiä ja eräskin tutkimus on ulottunut nykypolvista aina muinaisen Ranskan hallitsijasukuihin asti. Mikko tunnetaan aikaansaavana tekijänä ja hän ottaa kaikki tutkimustehtävät erittäin vakavasti ja tunnollisesti. Järkähtämättömällä päättäväisyydellä hän vie annetut tehtävät loppuun asti ja toimittaa työnsä tarkasti.

Palvelut

Sukutaito Oy on sukututkimusta palveluna tarjoava yritys. Lue lisää sukututkimuksen sisällöstä, toteutustavasta ja esimerkkitutkimusten hinnoista.
Lue lisää...

Tarjouspyyntö

Tutkimuksen tekeminen alkaa hyvästä suunnittelusta. Kutsu tutkija luoksesi laatimaan ilmainen tutkimussuunnitelma, ota yhteyttä puhelimitse tai pyydä tarjous suoraan lomakkeella.
Lue lisää...