Mikä ihmeen sukututkimus?

Sukututkimus eli genealogia on historian osa-alue, joka tutkii jonkin lähtöhenkilön syntyperää ja jälkeläisiä. Kohteena voi olla suvun alkuperän, vaiheiden ja nykytilan selvitys sekä tätä kautta oman aseman paikantaminen tässä jatkumossa. Sukututkimus on myös erittäin nopeasti ja laajalle levinnyt harrastus.

Mitä sukututkimus on?

Sukututkimus pyrkii selvittämään sukujen jäsenten historiaa erilaisten lähteiden avulla. Lähteitä ovat seurakuntien historiakirjat, päiväkirjat, kirjeet, koulujen ja virastojen matrikkelit, tuomioistuinten asiakirjat, sanomalehdet ynnä muut.

Tutkimuksella luodaan mahdollisimman kattava kuva kohdehenkilön sukulinjoista ja niihin liittyvistä sosiaalisista suhteista. Näin saadaan tietää, mitä esivanhemmat tekivät elääkseen, millaiset perhesuhteet heillä oli, oliko heillä joitakin sairauksia ja mitä he mahdollisesti saavuttivat elämässään. Kenties selviää jopa, onko suvussa ollut säätyläisväkeä tai ylhäisiä ja maan mahtavia. Sukututkimuksen avulla voi löytää myös hauskoja tai muuten mielenkiintoisia yksityiskohtia omista esivanhemmistaan tai muista sukulaisistaan.

Tutkijat

Sukutaidon tutkijat ovat kokeneita sukututkijoita ja historioitsijoita. Lue lisää Sukutaito Oy:n takana olevista tutkijoista.
Lue lisää...

Palvelut

Sukutaito Oy on sukututkimusta palveluna tarjoava yritys. Lue lisää sukututkimuksen sisällöstä, toteutustavasta ja esimerkkitutkimusten hinnoista.
Lue lisää...

Tarjouspyyntö

Tutkimuksen tekeminen alkaa hyvästä suunnittelusta. Kutsu tutkija luoksesi laatimaan ilmainen tutkimussuunnitelma, ota yhteyttä puhelimitse tai pyydä tarjous suoraan lomakkeella.
Lue lisää...